Emil

Email us:

info@emileriksson.eu

Call us:

+46738150739

VÄRLDSMÄSTARE!

2015 Sokcho Korea

Emil Eriksson

 

Född: Lycksele (Sverige)

Ålder: 27 år

Bor: Lycksele (Sverige)

Teknik: Tummdrag

Pilbåge: 40# Kaya Windfighter

Pilar: Viking series Sleipnir

Familj: Emil, Finska Lapphunden Trix och korsnings ponnyn Barona

Hobby: Träna med Barona, dataspel och surra med folk

Intresse: Beridet Bågskytte, resa, hantverk och fotografera

Dold talang: Grym försäljare!

Meriter: Världs Mästare 2015 Sokcho, Syd korea

VM-titel i Team mogu 2013

Flertalet nationella och internationella medaljer

Medverkat i svt’s program Atleterna 2014

Ambassadör för Beridet Bågskytte i Sverige och Norden

 

 

Första gången jag stod på start linjen var 2009 på den Svenska Mästerskapet i Ekenäs! Där lyckades jag ta en 2’a plats, som gav mig en direktplats i EOCHA (EM) som hölls i Bamberg, Tyskland. Det var starten på ett starkt och brinnande intresse för Beridet Bågskytte.

2013 blev ett riktigt guld år! Jag startade på 10 tävlingar, reste 1½ varv runt jorden och tog hem 7 guld medaljer och en Vm titel i lagtävlingen Mogu. Utöver det så fick jag med mig 5 silver och 1 brons medalj. För mig är det här min vardag, men någon sa: ”Du är bara 22 år och har redan lyckats med allt det här!”, och med de orden så får jag blicka framåt för att se vars det här bär iväg!

TÄVLINGS RESULTAT

KALENDER

Tävlingar

 

Emil har tävlat sedan 2009 och är i dag väl meriterad både nationellt och internationellt, med fletalet SM medaljer och ifrån 2015 ett VM guld,

 

Beridet Bågskytte kräver inte bara att man skall kunna skjuta pilbåge och åka häst, man måste kunna häst. Normalt för en INternationell tävling är att man lånar häst på plats, i bästa fall har man 3 dagar på sig att prova hästi värsta fall får man bara en häst och då är det bara att gilla läget.

 

Hästen du väljer eller får är din partner under tävlingen om inget oförutsätt händer eller att hästen anses för farlig och Emil brukar jämföra det här med Rally, för kan du inte lita på din kartläsare i full fart, så kan du inte köra, samma sak är det när vi utövar beridet bågskytte, kan inte jag inte lita på att hästen sköter sitt så kan inte jag skjuta.